Volkstuinproject

In 2013 begonnen een Oeigoerse vluchteling en zijn taalcoach samen met een volkstuin. Er werd gespit, gezaaid en geschoffeld. Het leverde een oogst om trots op te zijn. Bonen, sla, aardappelen, mais, aardbeien, courgettes en boerenkool, vers van het land met plezier geteeld en dat was te proeven.

 

Toen het volgende jaar een naastliggende tuin vrij kwam werd niet lang nagedacht. Het tuinplezier kon met anderen worden gedeeld. Lekker buiten, de handen uit de mouwen maar ook tijd voor “werkoverleg” onder het genot van een kopje thee. De voertaal is Nederlands, zo nodig aangevuld met handen, voeten en schoffel.

 

Ervaring om in een tuin te werken is niet nodig. Goede adviezen zijn ruim voorhanden. De Hattemse tuinders delen graag hun kennis.

 

Inmiddels hebben twee deelnemers nu een eigen tuin. Met de gemeente, de verhuurder van de grond, zijn goede contacten. Het laat zich aanzien dat er de komende jaren nieuwe perceeltjes kunnen worden gehuurd. Gereedschap is aanwezig, nieuwe deelnemers die niet bang zijn voor vuile handen zijn welkom.